apr 12, 2010

CV

Dokter Wouter Van den Broecke, studeerde latijn en grieks  aan het Sint-Pieters college te Leuven, nadien studeerde hij af als dokter in de genees-, heel- en verloskunde aan de Rijksuniversiteit Gent in 1990.

In 1996 werd hij erkend als orthopedisch chirurg met hoofdopleiding in het Universitair ziekenhuis van Gent.

Tijdens zijn opleiding heeft dokter Van den Broecke extra opleidingen sporttraumatologie gevolgd bij dokter Jacques Rogge en prothesetechnieken in de Verenigde Staten.

Sedert 1997 is dokter Van den Broecke werkzaam in het Jan Palfijn ziekenhuis te Gent, waar hij zich toelegt op knie- en heupchirurgie, prothesechirurgie, geavanceerde artroscopietechnieken en sporttraumatologie.Dokter Van den Broecke wordt regelmatig gevraagd om spreekbeurten te geven  in binnen- en buitenland over prothesechirurgie en in het bijzonder kniechirurgie.

Als vader van 4 kinderen, begeleidt hij heel intens zijn 3 zonen in hun carrière als topsporters.   Dokter Van den Broecke is stichtend voorzitter van Brussels Ski Team en is lid van de medische commissie van de internationale ski federatie (FIS) en lid van de Raad van Bestuur van de Vlaamse Ski en Snowboard Federatie (VSSF).

Het is zijn passie om jonge topsporters te begeleiden naar een olympische carrière.

Ondanks al deze drukke bezigheden is dokter Van den Broecke zelf enorm gepassioneerd door de sport en beoefent hij heel intensief fietsen, roeien en bergsporten.

Dokter Van den Broecke is fan van hedendaagse literatuur en  Studio Brussel.

Comments are closed.

Website ontwerp en creatie door Pure GraphX
Joint Care® and Rapid Recovery® are registered trademarks from Biomet Europe.