Totale Knieprothese gebruikmakend van custom fit guides.

image1Dit  systeem maakt gebruik van MRI beelden om op maat gemaakte femorale en tibiale “positioning guides” te maken. Het driedimensionale beeld geeft de specifieke anatomie van het gewricht veel accurater weer dan de klassieke x-ray, wat de preoperatieve voorbereiding voor de chirurg optimaliseert.

Dankzij dit systeem wordt er minder invasief gewerkt: voor maatbepaling en positionering van het implantaat moeten er geen guides meer in het intramedullaire femur- en tibiakanaal aangebracht worden. De guides worden rechtstreeks aan de buitenkant van de femur en tibia aangebracht, zonder aan het intramedullair kanaal te raken. (zie foto’s) Het aantal benodigde instrumenten wordt hierdoor aanzienlijk verminderd, de proceduretijd wordt ingekort en de techniek is minder invasief.

image2Met de op maat gemaakte guides en de driedimensionele NMR (Centrum voor Magnetische Resonantie, AZ. Jan Palfijn Gent) beelden kan de chirurg preoperatief met meer precisie en detail de ideale maat en positionering van het implantaat bepalen voor elke patiënt afzonderlijk, wat de chirurgische efficiëntie verbetert.

De door uw chirurg geselecteerde knieprothese biedt het ruimste assortiment aan maten en tussenmaten, hetgeen in combinatie met de custom fit techniek voor elke patiënt als het ware een prothese “op maat” betekent. Het unieke aan deze prothese is dat elke femoraal component gecombineerd kan worden met elke tibiaal component.Met tweemaal zoveel beschikbare maten dan de courante protheses, creëert dit een assortiment van 90 combinatiemogelijkheden. Op deze manier kan het grootst mogelijk percentage van de bevolking, ongeacht hun geslacht, op een ideale manier geholpen worden.

[nggallery id=2]